No Sense Words – Λέξεις Φυγόκεντρες

Λέξεις… Οι δικές μου λέξεις έχουν χάσει την βαρύκεντρο δύναμή τους… πάλλονται, διασκορπίζονται, χωρίς ουσία χωρίς χρώμα, αλλάζουν με τον καιρό, με τη στιγμή παίρνουν μια ιδιαίτερη μορφή, χωρίς διάρκεια…Είναι λέξεις φυγόκεντρες…

©2017 Το Σκουληκοσύννεφο, Παραμύθι για Μεγάλους: Τελική Συναρμολόγηση – Ι

Artworks © Τίτλος: Το Σκουληκοσύννεφο πάνω από την Πόλη, Varriale Drishti, 1η Τάξη Καλλιτεχνικού Λυκείου, Ραβέννα, Ιταλία

 

 

Αυτό το άρθρο, αυτό λοιπόν το post, όπως ονομάζεται στην μπλογκόσφαιρα, είναι ένας πανηγυρικός, μια εορταστική αναγγελία, μια χαρμόσυνη είδηση, τώρα ακριβώς που το © 2017 ΣΚΟΥΛΗΚΟΣΥΝΝΕΦΟ – ΠΑΡΑΜΥΘΙ για ΜΕΓΑΛΟΥΣ έφτασε τις 32.356 λέξεις στα ελληνικά και περνά έτσι στη δεύτερη φάση, λιγότερο χρονοβόρας, εκείνης της γενικής αναθεώρησης, διόρθωσης τυχόν – και σας διαβεβαιώνω υπάρχουν πολλά μα πάρα πολλά – εκφραστικών λαθών και παθών, ασυνταξιών, ορθογραφικών, απροσεξίας και δακτυλογράφησης, ιδιαίτερα σε σημεία όπου ο συγγραφέας βρισκόταν να κάνει το στενογράφο στις διηγήσεις του Σκουληκοσύννεφου. Είπα προηγουμένως στα ελληνικά γιατί ευελπιστούμε το παραμύθι αυτό να βγει και να μεταφραστεί και να ταξιδέψει και σε άλλες γλώσσες. Προς το παρόν θα πρωτοεμφανιστεί σε δύο χώρες της Μεσογειακής λεκάνης, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, στα ελληνικά. Έπειτα θα ακολουθήσει η Ιταλία και ελπίζω να μπορέσουμε στα Ισπανικά, Γαλλικά και αν το φέρει η τύχη και ακόμα και στα Ινδικά. Παράκληση λοιπόν, μετά την έκδοσή του στα ελληνικά, κι αν κάποιος είναι γνώστης κι έχει τις επαφές να μας γράψει και να μας φέρει σε πιο στενή επαφή με μεταφραστές, διερμηνείς, τελώνες και φαρισαίους. Θα το εκτιμήσουμε ιδιαίτερα. Αν θέλετε θα σας βάλουμε στο περιθώριο του εξωφύλλου του βιβλίου ως ιδιαίτερους ευεργέτες και Μαικήνες, είναι το πιο απλό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε, μιας και το παραμύθι ανήκει σε όλους και είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου που είχε μπει για χρόνια στο χρονοντούλαπο, αλλά ήρθε όμως η στιγμή να βγει στην επιφάνεια και να πετάξει. Ένα έχω να προσθέσω σε αυτή την παράγραφο ή μάλλον δύο μικρά πράγματα ως συμβουλή: να ακολουθείτε τα όνειρά σας, να αφήνεστε στη ζωή και να τη ζείτε έντονα. Να μην έχετε φόβο. Αυτός είναι περιττός και πολλές φορές ψεύτικος. Μια σκιά του εαυτού μας. Εξαφανίζεται όταν κάθεσαι ακριβώς κάτω από τον ήλιο και όχι πλάγια στις αχτίνες του που αφήνει σκοτεινά περιγράμματα σκιάς στους τοίχους και στο έδαφος.

Αναφέρθηκα σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο και υπάρχει λόγος γι αυτό. Η Τέχνη, η Λογοτεχνία, ένα Ποίημα ή μια άλλη εκφραστική της πτυχή δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης χωρίς να αφιερώνεται σε κάποιους ατομικά ή συλλογικά, και σίγουρα, σε αυτό θα συμφωνήσετε, πάντα από κάποιον εμπνέεται, διατηρεί έστω σε μικροποσότητες την παρουσία ενός έρωτα, μιας τραγικής κατάστασης ή μιας γκρίζας πραγματικότητας, ανιαρής και ξεβγαλμένης από όνειρα, που έχει όμως σάρκα και οστά, πόδια και χέρια. Τουλάχιστον έτσι λειτουργεί στην περίπτωσή μου. Το εμείς αναφέρεται σε εμένα, στη διορθώτρια και επιμελήτρια των γραπτών μου Ρούλα Ματσούκα, σε όλους τους φίλους που τους πήρα χωρίς να το γνωρίζω κομμάτια, λέξεις, φράσεις και εκφράσεις. Εκφράσεις του σώματος και του προσώπου. Κυρίως σε αυτούς που όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο της συγγραφής αλλά και από προσωπική άποψης – μου έτυχαν πολλά, κάπως μαζεμένα – με στήριξαν και με βοήθησαν να ρίξω το εμπόδιο της αναβλητικότητας και της χαμηλής αυτοεκτίμησης. με στήριξαν και πίστεψαν σε εμένα, φίλοι και από τις δύο πλευρές της Αδριατικής. Γιατί ονειρεύονται κι εδώ αρκετοί, αν θέλετε να μάθετε. Δεν θα καθίσω να κάνω ιδιαίτερη μνεία σε αυτή την ανάρτηση. Είναι νωρίς ακόμα. Θα τους δείτε με το βαφτιστικό να καμαρώνουν στις τελευταίες σελίδες του παραμυθιού. Πως και τι; Αυτό το κρατάω για έκπληξη. Δεν είναι επί του παρόντος. Όπως δεν είναι επί του παρόντος εκείνοι που με κατά κάποιο τρόπο με εμπόδισαν αλλά τους ξέφυγα, γλιστρώντας κάτω από τα πόδια. Δεν τους αξίζει όμως αναφορά πάνω από μία ή δύο γραμμές.

Εμείς, λοιπόν, που είμαστε πολλοί και εσείς βέβαια που σας ανακαλύπτω μέρα με τη μέρα και πολύ το χαίρομαι που δεν είμαι μόνος, στους δρόμους, στη δουλειά, ως συναδέλφους, στο web με τα γραπτά σας, στα social με τις μικρές ή μεγάλες εμμονές, υποχονδρίες, φόβους ελπίδες, αναστεναγμούς και κάθε λογής λιγούρες. Το εμείς αναφέρεται σε όλους που ζούμε λίγο πολύ μια παράλληλη ζωή και τρεφόμαστε λαίμαργα με τα ίδια όνειρα και ελπίδες.

Αυτό λοιπόν, είναι το πρώτο άρθρο. Θα ακολουθήσουν κι άλλα, πριν © 2017 Το Σκουληκοσύννεφο, Παραμύθι για Μεγάλους μπει στην τελική ευθεία εκτύπωσης βιβλιοδεσίας και διανομής στο ελληνικό κοινό. Τελικά, εμείς οι Έλληνες είμαστε ονειροπόλοι. Αυτό το κατάλαβα εδώ στο εξωτερικό.  Μείνετε συντονισμένοι όσο εγώ με τη Ρούλα θα τα ξαναδιαβάζουμε και θα το στρώνουμε για να σας έρθει καθαρό, πλυμένο και σιδερωμένο. Μπορεί να μας συναντήσετε κιόλας αν αποφασίσουμε να βγούμε από το σπίτι και τη δουλειά της διόρθωσης την μεταφέρουμε με καφέδες, αναψυκτικά και τσιγάρα σε κάποιο καφέ μεταξύ Πλάκας και Θησείου, να δαγκώνουμε τα νύχια μας και τα καπάκια από τα στυλό ή ακόμα καλύτερα κάτω από ένα πεύκο σε πεζούλι στην Πνύκα. Μείνετε συντονισμένοι, λοιπόν.

[Συνεχίζεται]

 

©2017 All rights Reserved – Κατοχυρωμένα Πνευματικά Δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων του ονόματος © ΤΟ ΣΚΟΥΛΗΚΟΣΥΝΝΕΦΟ – ΠΑΡΑΜΥΘΙ για ΜΕΓΑΛΟΥΣ και των αναρτήσεων στο παρόν ιστολόγιο.

 

Το Σκουληκοσύννεφο, Ένα Παραμύθι για μεγάλους, άνοιξε φτερά και πέταξε τον Απρίλη του 2018 και η ιστορία του έγινε βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο Θερμαϊκό. Διατίθεται από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία και από το E-SHOP του Ιανού

ISBN: 978-960-9547-60-4

Advertisements

2 comments on “©2017 Το Σκουληκοσύννεφο, Παραμύθι για Μεγάλους: Τελική Συναρμολόγηση – Ι

  1. Παράθεμα: ©2017 Το Σκουληκοσύννεφο, Παραμύθι για Μεγάλους: Τελική Συναρμολόγηση – Ι – worldtraveller70

  2. Παράθεμα: ©2017 Tο Σκουληκοσύννεφο, Παραμύθι για Μεγάλους: Η σύλληψή του – ΙI | No Sense Words - Λέξεις Φυγόκεντρες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

VISITORS

Flag Counter
Αρέσει σε %d bloggers: