No Sense Words – Λέξεις Φυγόκεντρες

Λέξεις… Οι δικές μου λέξεις έχουν χάσει την βαρύκεντρο δύναμή τους… πάλλονται, διασκορπίζονται, χωρίς ουσία χωρίς χρώμα, αλλάζουν με τον καιρό, με τη στιγμή παίρνουν μια ιδιαίτερη μορφή, χωρίς διάρκεια…Είναι λέξεις φυγόκεντρες…

Instantané

Δυο Αφρικανοί, φράζοντας την είσοδο, σηκώνοντας πρώτα τα χέρια τους ψηλά, ακολουθώντας ένα εθιμοτυπικό της φυλής τους, έπεσε ο ένας με ευλαβική υποτακτικότητα στην αγκαλιά του άλλου.

Μια γριά Βουλγάρα, εμπύρετη, ζαλισμένη από την υπερβολική λήψη κωδεΐνης το προηγούμενο βράδυ, με περιορισμένο οπτικό πεδίο από τα πλάγια της ριγμένης μαντίλας της, ζυγιάζοντας, με ακρίβεια φαρμακοποιού μία και μισή μεζούρα απορρυπαντικού, σύρθηκε σαν αστικός αρουραίος κάτω από τ’αχαμνά τους.

Μια ανυπόμονη καθώς πρέπει κυρία, προστατευμένη σε μία συνθετική ακρυλική γούνα, αφήνοντας μικρούς ελεγχόμενους αναστεναγμούς, κατά τη διάρκεια διαφημιστικών διαλειμμάτων απογευματινής ραδιοφωνικής εκπομπής, σε αναζήτηση ώριμης ανδρικής παρέας, γέρνοντας τον κορμό της στην εύκαμπτη πλάτη του πλαστικού καθίσματος, διακριτικά, με αδιάφορο τάχα ύφος, ανακούφιζε σε συγκρατημένες δόσεις το πρησμένο παχύ της έντερο.

Οι δυο νέγροι, παραμερίζοντας στα ενδότερα του θαλάμου, ξεθυμασμένος ο ενθουσιασμός της ανέλπιστης και τυχαίας συνάντησής τους, άρχισαν να διαγωνίζονται στην ανάκληση θρησκευτικών ύμνων και ευαγγελικών περικοπών, ανανεώνοντας κάθε τόσο την επόμενη συνεύρεσή τους στο “House of God”.

Η μισοναρκωμένη Βουλγάρα, με ασταθές χέρι από την χαμηλή κυκλοφορική πίεση, αντιλαμβανόμενη πως της είχε ξεφύγει σκόνη πλυντηρίου στα καστόρινα, σχεδόν αφόρετα, παπούτσια του διπλανού, ξεδιπλώνοντας ένα χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο από τη ρόμπα της, σκούπιζε, πασαλείβοντας, τους ενεργούς μπλε και λευκούς κόκκους της μαγικής σκόνης.

Το ανυποψίαστο θύμα της, κομψός νεαρός κύριος στα πρώτα του άντα, βυθισμένος σε τελευταίας τεχνολογίας κινητό, συγκεντρωμένος στην ανταλλαγή μηνυμάτων και ζαχαρωμένων αστείων, δικτυωνόταν με χαρωπή ελαφρότητα σε απομακρυσμένους ηλεκτρονικούς αποδέκτες. Την μυϊκή του ακινησία ακολουθούσε έξαφνα τρανταχτό γέλιο και χτύπημα στο πάτωμα των τακουνιών πράγμα που αποσυγκέντρωνε την γονυπετή ασθενική σλάβα στην εργασία καθαρισμού.

Δίδυμα τετράχρονα, έχοντας ξεφύγει από τον έλεγχο της μάνας τους, καταπίνοντας πατατάκια φθηνής μάρκας, συνοδεύοντάς τα με μαλακτικό λεβάντας, στάθηκαν να κοιτούν καχύποπτα την περίεργα γουρλωμένη κυρία, της οποίας η ηττημένη έκφραση δήλωνε τη λήξη του άνισου αγώνα των εντερικών σπασμών της.

Κι εμένα να με πιάνει πνίξιμο σε έναν ορίζοντα που ξεπροβάλλουν κεφάλια από φρικιά και μόνο. Να με αποσυντονίζουν αλλάζοντας την πόλωση της συναισθηματικής μου πυξίδας. Και να με πιάνει απόγνωση, γιατί σε άφησα να με προσπεράσεις, ύστερα από τόσα τυχαία περιστατικά επαφής που είχες σχεδιάσει.
Σήμερα, όμως, σου το υπόσχομαι, αποφάσισα να σου μιλήσω. Να βάλω τέλος στα μικρά καθημερινά εγκλήματα απραξίας σε αυτό το αποστειρωμένο περιβάλλον.
Οπλίστηκα με θάρρος. Κι αν δειλιάσω ή δεν με φτάσουν οι λέξεις θα κολλήσω πάνω σου, με όλο το βάρος των επιθυμιών μου. Να το ξέρεις, θα κάνω τρέλα.
Και είμαι στο τελευταίο ξέβγαλμα από το μεσημέρι. Να προφασίζομαι, για να σε δω, λεκέδες που δεν λένε να ξεκολλήσουν. Κι εσύ δεν εμφανίζεσαι.
Και να με πιάνει απελπισία.
Και δεν έχω άλλα κέρματα, να περιμένω.

 

Creative Commons Αναφορά Δημιουργού -Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές . Παροχή δικαιωμάτων πέρα από τα πλαίσια αυτής της άδειας μπορεί να είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση dim.soukoulis@gmail.com, επικοινωνώντας με τον ίδιο τον δημιουργό.

Άδεια Creative Commons

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

VISITORS

Flag Counter
Αρέσει σε %d bloggers: